Pas Godt På Din Krop

Behandling af diabetes 2

Når du får type 2-diabetes, er det individuelt, om du skal begynde på medicin med samme, eller om du kan vente.

Råd og vejledning
Åben

63 12 14 16

63 12 14 16

Målet for din behandling er, at du får så velreguleret en diabetes som muligt. Det vil sige et langtidsblodsukker, kolesteroltal og blodtryk så tæt på det normale, som det er muligt.

På den måde mindsker du risikoen for, at du får følgesygdomme.

Pas godt på dig selv

Når du har diabetes, står du – og dine pårørende – for en stor del af behandlingen selv. Medicin, mad og fysisk aktivitet er de tre skruer, du kan skrue på i behandlingen af diabetes. Især medicinen, må du være forberedt på, skal justeres i løbet af et langt liv. 

Husk at tage din medicin

Får du medicin, er det vigtigt, at du husker at tage den! Fortæl din behandler, hvis du i perioder har glemt det, for det er vigtigt i forhold til den medicin, behandleren vil udskrive til dig.

For at undgå udvikling af følgesygdomme skal mange have medicin for både kolesterol, blodtryk og blodsukker. Det kan hurtigt blive meget forskelligt medicin. Der er mange typer medicin til blodsukkeret, og nogle gange skal man prøve sig frem for at finde den rette. Hvis du har svært ved at huske at tage den, er der flere apps på markedet, som kan hjælpe dig, for eksempel apoteket.dk, hvor du skal søge efter ”medicinhusker”.

Andre har glæde af doseringsæsker, som kan købes på apoteket eller på nettet, for eksempel i Diabetesforeningens netbutik.

Tag eventuelt din medicin med til din behandler, så I sammen kan gennemgå, om du tager den rigtige medicin ─ og som du skal.

Vaccinationer

Når du har type 2-diabetes, er du i forhøjet risiko for at blive alvorligt syg, hvis du får influenza eller lungebetændelse. Du har ret til en årlig gratis influenzavaccination hos din læge eller på apoteket. I nogle tilfælde tilbydes også en gratis vaccination mod lungebetændelse (pneumokokvaccine).

Fejl ved indlæsning af Partial View script (fil: ~/Views/MacroPartials/Faktaboks.cshtml)

Hvilken del af behandlingen står jeg selv for?

I løbet af tre måneder foregår blot 15-30 minutter af din behandling i sundhedssystemet. Resten af tiden er du din egen behandler.

Derfor skal din læge klæde dig så godt på, at du føler dig tryg ved selv at passe din diabetes. Det er et stort arbejde, og det kan ind imellem føles som en stor belastning. Du skal vide, at det er naturligt, og at det er helt normalt.

Lær om din diabetes

Mange steder i landet kan lægen henvise dig til undervisning i, hvordan du lærer din diabetes at kende. Det foregår på diabetesambulatoriet/diabetesskolen på det nærmeste hospital eller det lokale sundhedscenter.

Jo bedre du kender din sygdom, jo bedre kan du selv være med til at behandle den. Spørg din læge, om undervisning i diabetes er en mulighed for dig.

Fejl ved indlæsning af Partial View script (fil: ~/Views/MacroPartials/Faktaboks.cshtml)

 

 

Sådan hjælper din livsstil

    Sådan hjælper din livsstil
  • Mad, motion og vægt

    + -

    Mad, motion og vægt betyder meget og er en vigtig del af behandlingen for type 2-diabetes, uanset om du får medicin for din diabetes.

    Din behandler kan vejlede, give dig viden og støtte, så du er bedst muligt klædt på til at optimere din livsstil.

  • Redskaber i hverdagen

    + -

    Den bedste behandling – og en tryg hverdag for dig, der har diabetes – er vigtig. Derfor har vi udviklet en række redskaber, der kan hjælpe dig i hverdagen. 

1600X600px1

Få råd og vejledning

I hverdagen er det dig, der står med behandlingen. Tal med vores diætister, motionskonsulent eller sygeplejerske om det, der optager dig.

Ring 63 12 14 16

Ring 63 12 14 16