Følgesygdomme til type 2-diabetes
Færre og færre oplever alvorlige følgevirkninger af diabetes. Jo bedre din diabetes er reguleret, jo lavere risiko har du.
Færre og færre oplever alvorlige følgevirkninger af diabetes. Jo bedre din diabetes er reguleret, jo lavere risiko har du.
To ud af tre personer, der har diabetes, bekymrer sig om følgesygdomme – både fysiske og psykiske. Men det går markant den rigtige vej med omfanget af følgesygdomme til diabetes. De bliver sjældnere! Bedre medicin og spisevaner, fysisk aktivitet, rygestop og regelmæssige undersøgelser hos behandleren forebygger nemlig følgesygdomme.
Den største årsag til, at følgesygdomme overhovedet opstår, er, at kolesteroltallet, blodtrykket og langtidsblodsukkeret over en længere periode ligger for højt. Det medfører nemlig forandringer og forsnævringer af kroppens små blodårer. Med tiden kan det føre til skader på øjne, nyrer, hjerte og nerver. Risikoen for følgesygdomme stiger med det antal år, du har haft sygdommen.
Derfor kan det ikke understreges nok, at du skal passe godt på dig selv. Lige så væsentligt er det, at du med faste mellemrum går til undersøgelse hos dine behandlere med fokus på:
Med en velreguleret diabetes kan du forebygge følgesygdomme og til dels bremse udviklingen af en eventuelt opstået følgesygdom. Arvelige forhold kan dog også spille ind.
Du er særligt udsat, hvis:
Heldigvis får færre og færre de alvorlige følgesygdomme. Mange oplever også at have et bedre liv, og statistikken taler sit klare sprog: Personer med diabetes kan forvente at leve længere i takt med, at forebyggelse og behandling bliver bedre og bedre.
Fejl ved indlæsning af Partial View script (fil: ~/Views/MacroPartials/Faktaboks.cshtml)Er du bekymret?
Vi er her for at hjælpe dig
Få svar på dine spørgsmål om følgesygdomme